Ga door naar hoofdcontent
Agenda6 juli: Internationale Dag van de Coöperatie

6 juli: Internationale Dag van de Coöperatie

Categorie
Datum6 juli 2024
Afbeelding 6 juli: Internationale Dag van de Coöperatie

Op zaterdag 6 juli viert de coöperatieve beweging de Internationale Dag van de Coöperatie. Het thema is dit jaar ‘Coöperaties bouwen een betere toekomst voor iedereen’. Coöperaties krijgen de kans om hun huidige en eerdere bijdragen aan het opbouwen van een duurzame toekomst onder de aandacht te brengen, vooral gericht op het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) voor 2030. Viert u deze dag mee?

Het doel van de dag is de bekendheid van coöperaties te vergroten. Het evenement onderstreept de bijdragen van de coöperatieve beweging aan het oplossen van de grote problemen die door de Verenigde Naties zijn benoemd. Het thema sluit goed aan bij de doelstellingen van de komende VN-Top van de Toekomst, waarvan het thema “Multilaterale oplossingen voor een betere toekomst” is. Ook draagt de dag bij aan het versterken en uitbreiden van partnerschappen tussen de internationale coöperatieve beweging en andere organisaties.

Een mooi moment om samen met u de coöperatie in de spotlight te zetten! Net als vorig jaar zal NCR op en rond 6 juli extra aandacht besteden aan het coöperatief ondernemerschap en wat coöperaties doen aan duurzame ontwikkeling.