Ga door naar hoofdcontent
BoekenAls alle stemmen spreken

Als alle stemmen spreken

CategorieBoeken
Datum24/09/2023
Auteurs
Sandra Bouckaert
Afbeelding voor Als alle stemmen spreken

Deep Democracy is een praktische methode voor dialoog en besluitvorming, en een denkwijze om tot diepere inzichten te komen. Vaak met de vraag hoe je alle stemmen en ook minderheidsstandpunten kan meenemen. Alle varianten zijn denkbaar binnen een coöperatie: vergadering, dialoog en samenwerking, in een omgeving met boven- en onderstromen. In het boek wordt Deep Democracy als een manier van leven uitgewerkt: zakelijk en privé.

Het boek geeft eerst een kernachtige samenvatting van hoe Deep Democracy werkt. Aan de hand van 5 boeiend geschreven verhalen krijg je vervolgens inzicht in waar je in praktijk tegenaan loopt en hoe je dat kan duiden. Die verhalen raken thema’s zoals leiderschap en het wisselen van rollen, obstakels, crises en irritaties, polarisatie en verschillende werkelijkheden. De verhalen worden afgewisseld met uitleg, theorie, tips en andere praktijkvoorbeelden.

Voor wie wel en wie niet bekend is met Deep Democracy, dit boek is een mooi startpunt of naslagwerk. Het boek helpt je om bewust te worden van wat er gebeurt en hoe je om moet gaan met verandering, verschillende standpunten of verschil in rol en gedrag. Uiterst bruikbaar in een coöperatieve context waarin samenwerking, verandering of verschillen van inzicht belangrijke thema’s zijn.

Meer informatie: Boom uitgevers Amsterdam, 2023,
ISBN 9789024455522, € 27,50, www.boom.nl