Ga door naar hoofdcontent
BoekenPolitiek sensitief aan de slag

Politiek sensitief aan de slag

CategorieBoeken
Datum18/12/2022
Auteurs
Michel de Visser
Afbeelding voor Politiek sensitief aan de slag

Het politiek spel doorgronden en resultaat boeken bij mensen met verschillende belangen: hoe pak je dat aan? Politieke sensitiviteit is de olie tussen raderen die helpt om het doel te behalen. Michel de Visser beschrijft vanuit zijn ervaring als adviseur in het bedrijfsleven, publieke organen en zijn politieke achtergrond wat politieke sensitiviteit is en hoe je hier gebruik van kan maken.

Het gaat erom je bewust te zijn van de context, het speelveld, de spelers en belangen en wie welke invloed heeft. Zo begrijp je beter waarom de situatie is zoals hij is en hoe je hier iets aan kan veranderen. Dit boek biedt handvatten om te bezien hoe je inzicht in het speelveld kan vergroten en waar je nog mogelijkheden hebt om draagvlak en samenwerking te versterken.

Het eerste deel is meer theoretisch ingestoken en gericht op de voorbereidingen, vervolgens is de overgang naar de praktijk. Het boek sluit af met concrete tips en valkuilen en de dilemma’s die je tegenkomt.

Je kunt het boek zien als een toetssteen. Heb ik alles in beeld? Aan welke knoppen kan ik draaien? Ben ik me bewust van mijn omgeving en de signalen die ik bemerk en hoe kan ik hierop inspelen? Toepasbaar in een coöperatieve omgeving met verschillende stakeholders, uiteenlopende ledenbelangen, signalen en gewoontes. 

Meer informatie: Michel de Visser & Boom uitgevers Amsterdam, 2022,
ISBN 9789024447404, € 28,95, www.bua.nl