Ga door naar hoofdcontent
BoekenVerhalen veranderen

Verhalen veranderen

CategorieBoeken
Datum20/03/2023
Auteurs
Saskia Tjepkema, Joeri Kabalt, Martijn van Ooijen, Luc Verheijen, Koen Weber, Lieve Scheepers
Afbeelding voor Verhalen veranderen

De auteurs van dit boek zijn allemaal werkzaam als adviseur, coach en procesbegeleider. In dit boek schrijven zij vanuit hun eigen invalshoeken hoe verhalen in organisaties voor verandering kunnen zorgen. In organisaties wordt veel gesproken over hoe het gaat, de ontwikkelingen, de samenwerking en anekdotes. De verhalen over verleden, heden en toekomst vormen een beeld van de werkelijkheid en bewegen ons om te handelen. De rode draad in dit boek is hoe je die verhalen kunt vangen, verwoorden en delen. En hoe je ruimte kunt creëren voor andere verhalen, meningen en invalshoeken om verbinding of inspiratie te creëren. Zo maak je samen een nieuw verhaal voor de toekomst om beweging te creëren of om samenwerking te verbeteren. Hierbij gaan de schrijvers ook in op hoe je een dialoog voert, in welke setting met welke werkvormen en welke voorwaarden nodig zijn voor verbinding.

Een onderdeel van het boek bevat praktische tips, werkvormen en voorbeelden uit de praktijk die helpen om de vertaalslag te maken naar de eigen context.

Het boek is vooral gericht op ontwikkeling van visie en verandering binnen teams en organisaties. Uitgangspunt hierbij is dat organisaties een netwerk van relaties vormen. Dit kan zeker van toepassing zijn op coöperaties met verschillende ledengroepen. Dit boek biedt daarom ook coöperaties een paar praktische handvatten en inspiratie om verhalen in te zetten om verandering te creëren. Door leden een rol en stem te geven voelen zij zich gekend en gehoord, en creëer je verbinding: een belangrijke basis voor verandering. 

Meer informatie: Boom uitgevers Amsterdam, 2022,
ISBN 9789024450237, € 24,95, www.bua.nl