Ga door naar hoofdcontent
Hero afbeelding

Coöperatie Academie

Voor het goed functioneren van een coöperatie is het belangrijk dat u als bestuurder, toezichthouder of ledenraadslid beschikt over de juiste kennis en vaardigheden. Veel coöperaties investeren daarom in het opleiden van de mensen in het coöperatieve bestuur. Standaard-opleidingen voldoen hiervoor vaak niet, omdat een coöperatieve onderneming op veel punten anders functioneert dan een ‘gewone’ onderneming. De NCR Coöperatie Academie biedt daarom cursussen die goed aansluiten bij de leervragen die binnen coöperaties leven. We hebben een ruim aanbod van groepstrainingen, peergroups en e-learning.

Basiscursussen

De grondbeginselen van het coöperatieve bestuur leert u in een basiscursus. Er is een algemene basiscursus en een startcursus voor commissarissen en voor nieuwe voorzitters. Bekijk het aanbod.

Verdiepingscursussen

Vervolgcursussen met meer diepgang op het gebied van governance, financiën, toezicht, ledenbetrokkenheid of het aanscherpen van vaardigheden. Bekijk de verdiepingscursussen.

Expertprogramma

Ons expertprogramma biedt de mogelijkheid om met mensen met vergelijkbare verantwoordelijkheden verdere verdieping te vinden op actuele thema’s in de coöperatieve context. Bekijk het programma.

Voordelen van onze cursussen:

  • Kort en krachtig: de benodigde tijdsinzet is beperkt
  • Specifiek gericht op ledenraadsleden, toezichthouders, bestuurders, bestuursondersteuners en medewerkers van de afdeling coöperatiezaken
  • Kleine groepen, maximaal 15 personen
  • Docenten die de coöperatieve praktijk kennen
  • Mogelijkheid om te netwerken met medewerkers van andere coöperaties

Open trainingen en Incompany trainingen

De NCR Coöperatie Academie verzorgt voor haar leden diverse open trainingen en ook incompany trainingen. Dit zijn maatwerktrajecten speciaal gemaakt om specifieke vragen binnen een coöperatie of doelgroep te behandelen. We hebben de afgelopen tijd incompany trajecten ontwikkeld op het gebied van Visie op toezicht, Financieel inzicht, Functioneren in de ledenraad en nog meer onderwerpen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw coöperatie te bespreken.

  • Bart van Leerdam
    Coördinator Coöperatie Academie

 

Afbeelding Bart-Foto

Nieuwe cursus: Financieel inzicht in coöperaties

Financieel inzicht is essentieel, ook binnen coöperaties. In deze cursus leert u de belangrijke zaken voor meer inzicht in de financiële kant van de coöperatie.

Afbeelding voor

Peergroups

Ons expertprogramma biedt de mogelijkheid om met mensen met vergelijkbare verantwoordelijkheden verdere verdieping te vinden op actuele thema’s in de coöperatieve context.

Afbeelding voor
Afbeelding voor

Uitgelicht: Basiscursus

De grondbeginselen van het coöperatieve bestuur leert u hier. We bieden drie keer per jaar de basiscursus aan op locatie van één van onze leden.

Afbeelding voor

E-learning

In de e-learning ‘Kennismaking met de coöperatie’ maakt u kennis met de werking en besturing van coöperaties. Deze e-learning is voor leden gratis te volgen.