Ga door naar hoofdcontent
InformatieCoöperatie starten?

Coöperatie starten?

Het is belangrijk voor coöperaties om direct vanaf de start de juiste inrichtingskeuzes te maken. NCR helpt startende coöperaties met keuzes door zoveel mogelijk relevante onderwerpen al vooraf te bespreken zodat een vliegende start gemaakt kan worden. De resultaten worden in de statuten en reglementen verwoord en kunnen zodoende bij de notariële oprichting gebruikt worden. Met deze nieuwe activiteiten is NCR niet alleen het platform en kenniscentrum voor bestaande coöperaties, maar ook voor nieuwe en startende coöperaties.

Wilt u een coöperatie starten? Er bestaan coöperaties in alle soorten en maten. Voor de wet zijn alle coöperaties hetzelfde. De initiatiefnemers geven kleur bij de start en de leden kleuren de coöperatie verder in. Bijvoorbeeld boeren, winkeliers, verzekeraars of energieleveranciers. De Rabobank en Achmea zijn grote coöperaties, maar er bestaan ook coöperaties met slechts een handvol leden. Zoals van verplegend personeel, bewoners die samen een buurtcafé willen behouden of mensen die een initiatief voor deelauto’s hebben.

NCR biedt naast de informatie op deze website ook begeleiding bij een coöperatie starten en de oprichting ervan. Denk hierbij aan de Coöperatiecheck en het gratis spreekuur voor startende coöperaties. Maar we hebben ook adviseurs die u verder kunnen informeren en begeleiden. Als lid van NCR kunt u van veel voordelen gebruik maken.

De Coöperatiecheck

De Coöperatiecheck is een instrument om het keuzeproces voor de juiste rechtsvorm te geleiden. Deze gratis online tool is samengesteld met behulp van experts die vele aanvragen van bedrijven, zzp’ers en andere samenwerkingsverbanden hebben ontvangen om deze te adviseren voor een passende oplossing. Ook benieuwd of de coöperatieve rechtsvorm past bij uw onderneming? Doe dan de Coöperatiecheck! Voor een coöperatie starten een handige tool.

Gratis spreekuur startende coöperaties

De opstart is een cruciale fase voor de coöperatie, veel nieuwe initiatieven hebben hulp nodig om de juiste keuzes te kunnen maken. Hiervoor biedt NCR het spreekuur voor startende coöperaties. ‘Past de coöperatie bij mijn idee’, ‘hoe moet ik de coöperatie inrichten’ of ‘hoe start ik de coöperatie’? Zo maar wat vragen die aan bod komen bij het spreekuur voor startende coöperaties. Klik op de link om u in te schrijven voor een volgend spreekuur.