Ga door naar hoofdcontent
InformatieLidmaatschap NCR

Lidmaatschap NCR

NCR is de vereniging van en voor coöperaties. Wij zetten ons in voor meer dan 120 leden. Als coöperatief kenniscentrumplatform en belangenbehartiger richt de dienstverlening van NCR zich op de collectieve coöperatieve sector en op individuele coöperaties. Met een lidmaatschap van NCR krijgt u toegang tot het kenniscentrum en (online) platform. Op de ledenpagina vindt u alle aangesloten coöperaties.

Coöperaties kunnen veel van elkaar leren. NCR is de enige vereniging van coöperaties in Nederland. We bieden bestuurders, commissarissen en managers van de leden een platform om elkaar te ontmoeten in bijvoorbeeld commissies over specifieke thema’s, zoals jongeren en communicatie of tijdens de jaarlijkse Nationale Coöperatiedag.

Zo bouwt NCR samen met de leden krachtige netwerken en wordt kennis over coöperatief ondernemen verdiept.

Ledenvoordeel

Wat levert het lidmaatschap van NCR u op:

  • Exclusieve diensten en opleidingenEen aantal van deze diensten is collectief en voor alle leden vrij toegankelijk. Het gaat hierbij om bijeenkomsten, onderzoeksresultaten, zelfevaluaties en een abonnement op het vakblad Coöperatie. Ook mogen per coöperatie jaarlijks 2 deelnemers gratis de Basiscursus volgen.
  • Advies op maat bij specifieke coöperatievraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan het begeleiden bij de invoering van een nieuwe bestuursstructuur, het versterken van ledenbetrokkenheid of het ontwikkelen van nieuwe vormen van ledenfinanciering. Onze eigen adviseurs bieden deze diensten aan tegen een speciaal ledentarief.
  • Exclusieve toegang tot verdiepende kennis over coöperatief ondernemen, die voortkomt uit onderzoek en ervaringen in het veld. Deze informatie is toegankelijk via dit online platform.

Wilt u eerst kennismaken? Informeer dan naar de mogelijkheden van het aspirant-lidmaatschap.

Contributie lidmaatschap

De contributie wordt jaarlijks door de leden tijdens de algemene vergadering vastgesteld. Als basis geldt dat de contributie is gestaffeld en gerelateerd aan de geconsolideerde loonsom van de coöperatie en haar ondernemingen. Voor dienstverleners geldt dat deze is gerelateerd aan de omzet. De minimumcontributie voor het jaar 2024 is € 552. Zodra u het aanvraagformulier (zie hieronder) heeft ingevuld en ingestuurd, kan de hoogte van de contributie voor uw coöperatie worden vastgesteld. Vervolgens kunt u beslissen of u lid wordt.

U kunt hier de statuten van NCR bekijken.

Aanvraag lidmaatschap

Heeft u belangstelling voor het lidmaatschap van NCR? Vul dan het aanvraagformulier in. U kunt het formulier en de bijlagen mailen naar ncr@cooperatie.nl of u kunt het formulier met bijlagen opsturen naar ons postadres: De Poort 40, 3991 DV in Houten.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het lidmaatschap van NCR? Neem dan contact met ons op.