Ga door naar hoofdcontent
LedenEuropese Logistieke Vervoerders Coöperatie (ELV)

Europese Logistieke Vervoerders Coöperatie (ELV)

De Europese Logistieke Vervoerderscoöperatie is een samenwerkingsverband van Belgische, Duitse, Franse en Nederlandse binnenvaartondernemingen.

Naast alle voordelen van vervoer over water, biedt de ELV een compleet logistiek dienstenpakket, met door-to-door vervoer door heel Europa. Desgewenst zorgen we voor planning, bemiddeling, bevrachting, gecombineerd vervoer, voortransport, natransport, verlading, overslag, opslag, distributie, transportovername, douaneformaliteiten, verzekeringen.

Onze schepen vervoeren allerlei soorten lading, zowel bulk als stukgoed. De ELV is de enige operator met bijna honderd eigen schepen met een laadvermogen van 350 tot 950 ton, die de haarvaten van het Europese vaarwegennet kunnen bedienen. Zodoende kunnen we zowel vervoer op maat als vervoerszekerheid aanbieden. Ons specialisme is transport van en naar Frankrijk.

Onze basis bestaat uit betrokken ondernemers met veel praktijkervaring. Die zetten we ook in voor de promotie van ‘het kleine schip’ en innovatie. Zodoende kan onze organisatie verladers én vervoerders stabiliteit en continuïteit garanderen.

Europese Logistieke Vervoerders Coöperatie (ELV) U.A.

BestuursmodelBasismodel
SectorTransport/logistiek
Soort ledenBinnenvaartondernemingen
Aantal leden85
Aantal medewerkers
LedenraadNee
JongerenorgaanNee
Oprichtingsdatum23 december 1994
Laatst bijgewerkt op 15 januari 2024

Bedrijfsgegevens

Boterdiep 46
3077 AW Rotterdam
Nederland
Afbeelding Europese Logistieke Vervoerders Coöperatie (ELV)