Ga door naar hoofdcontent
LedenKFPS

KFPS

De Koninklijke Vereniging “Het Friesch Paarden-Stamboek” (KFPS Royal Friesian) is het oudste paardenstamboek in Nederland en beheert de belangen van het Friese paard in de breedste betekenis van het woord. Het KFPS verwezenlijkt dit middels nauwgezette registratie van Friese paarden, sinds haar oprichting in 1879. Daarnaast voert het KFPS een fokprogramma om de unieke eigenschappen van het Friese paard te behouden en nog verder te verfijnen.

Het KFPS is een internationaal stamboek met ruim 10.000 leden, waarvan zich bijna de helft in het buitenland bevindt. KFPS heeft leden in meer dan 50 landen terwijl het Friese paard in alle werelddelen voorkomt en inmiddels vertegenwoordigd is in meer dan 70 landen. De registratie van de buitenlandse paarden vindt, via locale aan het KFPS gelieerde verenigingen, plaats bij het KFPS in Drachten. Friese paarden in binnen- en buitenland worden, volgens KFPS-normen, door het KFPS opgeleide juryleden gekeurd.

De belangstelling voor het Friese paard is de afgelopen decennia exceptioneel gegroeid tot een populatie van 70.000 geregistreerde paarden. Steeds meer paardenliefhebbers raken geïmponeerd door haar Koninklijke uitstraling, haar geschiktheid voor (recreatieve) sport en haar vriendelijke karakter.

Koninklijke Vereniging “Het Friesch Paarden-Stamboek”

BestuursmodelBasis
SectorDienstverlening
Soort ledenConsumenten/gebruikers
Aantal leden10.000
Aantal medewerkers8,6 FTE
LedenraadJa (18 leden)
JongerenorgaanJa (450 leden)
Oprichtingsdatum1879
Laatst bijgewerkt op 30 juli 2022

Bedrijfsgegevens

Oprijlaan 1
9205 BZ Drachten
Nederland
Afbeelding KFPS