Ga door naar hoofdcontent
LedenOVEF

OVEF

Coöperatie Openbare Verlichting & Energie Fryslân U.A. (hierna: OVEF) is een privaatrechtelijk rechtsorgaan, statutair gevestigd in de gemeente Leeuwarden en kantoorhoudend te Sneek. OVEF is een slagvaardige organisatie met zeer specifieke kennis en specialisme, die kwaliteit van dienstverlening en communicatie hoog in het vaandel heeft staan.

De uitvoering van het beleid is verdeeld over de diensten Openbare Verlichting (OVL),Energie en Laadinfra. We verzorgen de inkoop van energie en de verduurzaming daarvan voor onze leden en afnemers. De leden zijn 17 Friese gemeenten, provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân. Onze afnemers zijn een aantal Friese non-profit organisaties.

Naast de inkoop van energie beheren we de data die uit de energiemeters komt en adviseren we onze leden en afnemers hierover. Op het gebied van openbare verlichting kopen we het beheer en onderhoud in van een kleine 100.000 lichtmasten in Friesland. Sinds november 2021 verzorgen we het beheer van de publieke laadpalen in Friesland. Het bedrijfsbureau wordt gevormd door vier medewerkers; de dagelijkse leiding is in handen van de directeur.

Coöperatie Openbare Verlichting & Energie Fryslân U.A.

BestuursmodelBasismodel met RvC
SectorEnergie
Soort ledenGemeenten
Aantal leden17
Aantal medewerkers5
LedenraadNee
JongerenorgaanNee
Oprichtingsdatum6 juli 2022
Laatst bijgewerkt op 30 april 2024

Bedrijfsgegevens

Marktstraat 2
8601 CT Sneek
Nederland
Afbeelding OVEF