Ga door naar hoofdcontent
NieuwsAgriVer en BFOA zijn gefuseerd

AgriVer en BFOA zijn gefuseerd

Donderdag 2 mei 2024Afbeelding AgriVer en BFOA zijn gefuseerd

Verzekeraars AgriVer en Bos Fruit Aardappelen Onderlinge verzekeringen (BFAO) zijn door een fusie vanaf woensdag 1 mei de grootste verzekeraar voor open teelten in Nederland en België. Hiervoor hebben de leden van beide verzekeraars en De Nederlandsche Bank goedkeuring gegeven. De verzekeraars gaan verder onder de naam Onderlinge Verzekeringsmaatschappij AgriVer U.A. Binnen de fusie is AgriVer daarbij de verdwijnende rechtspersoon en BFAO de verkrijgende rechtspersoon. De merknamen OFH, PotatoPol en OBV van BFAO blijven bestaan en alle verzekeringen blijven ongewijzigd doorlopen.

De gefuseerde organisatie zal haar leden een breed scala aan verzekeringsproducten aanbieden. Hieronder valt onder meer de brede weersverzekering. De verzekeraars verwachten door de fusie een sterkere basis te hebben om om te gaan met nieuwe wetgeving, schaalvergroting en inflatie. Daarnaast zorgt de versnelde klimaatverandering voor uitdagingen. Door een fusie achten de bedrijven zich beter in staat om producten en diensten te ontwikkelen, die aansluiten bij de veranderende wensen en kunnen ze efficiënter werken, hetgeen zijn weerslag moet hebben in betaalbare premies.

Daarnaast worden innovatieve verzekeringsoplossingen en diensten ontwikkeld om agrarisch ondernemers te ondersteunen bij de gevolgen van extreem weer en andere ondernemersrisico’s. Directeur Gerard van Noordenburg van AgriVer benadrukt het strategische belang van de fusie. ‘Het agrarisch ondernemerschap verandert voortdurend. Vooral door de versnelde klimaatverandering en de steeds veranderende wet- en regelgeving. Onze leden ervaren de noodzaak om hun bedrijfsvoering hierop aan te passen en ondervinden daarbij nieuwe bedrijfsrisico’s. Het is van essentieel belang dat we hen blijven voorzien van moderne verzekeringsoplossingen en diensten.’

AgriVer en BFAO zijn onderlinge verzekeringsmaatschappijen zonder winstoogmerk. Het belang van de leden staat centraal. ‘Ons principe staat centraal: met elkaar de risico’s van extreem weer opvangen. De fusie stelt ons beter in staat onze kosten laag te houden en onze dienstverlening aan te passen aan de wensen van de agrarisch ondernemers van de toekomst’, stellen BFAO-bestuurders Marcel Rooijmans en Gert Jan van Dijk.