Ga door naar hoofdcontent
NieuwsBestuurder Antoon van Vugt stopt in 2025 bij FarmPlus

Bestuurder Antoon van Vugt stopt in 2025 bij FarmPlus

Maandag 8 juli 2024Afbeelding Bestuurder Antoon van Vugt stopt in 2025 bij FarmPlus

Antoon van Vugt heeft besloten op een nader te bepalen datum in 2025 af te treden als bestuurder van FarmPlus. Hij wordt in april 2025 66 jaar en gaat dan richting zijn pensioen. Totdat er een vervanger is aangetreden blijft hij in functie. Zijn opvolger zal de ingeslagen weg met FarmPlus verder voortzetten en uitbouwen.

Van Vugt: “Eerder dit jaar heb ik de raad van commissarissen laten weten dat ik gezien mijn leeftijd de afweging heb gemaakt om op een moment in 2025 met pensioen te gaan. Na een periode van 19 jaar bij CZAV/FarmPlus en daarvoor 25 jaar ook al werkzaam geweest in coöperatief verband, is dit een regulier moment om het bestuur van FarmPlus over te dragen aan een opvolger. Om FarmPlus de gelegenheid te geven een goede opvolger te vinden, begrijp ik waarom de raad van commissarissen nu het wervingsproces voor een opvolger gaat starten. De vorming van de nieuwe coöperatie en de integratie van de bedrijven zal ik met het directieteam en de medewerkers van FarmPlus voortzetten tot het moment van overdracht aan mijn opvolger.”

“Vanuit de goede relatie die wij met Antoon van Vugt hebben, komt zijn keus om op een nader te bepalen datum in 2025 met pensioen te gaan niet onverwachts. Door het vroegtijdig met ons te delen kunnen wij als raad van commissarissen zorg dragen voor een tijdige en goede opvolging. Het proces van de werving van een nieuw algemeen directeur/statutair bestuurder voor FarmPlus zullen wij dan ook op korte termijn starten,” aldus Dik Kruijthoff, voorzitter van de raad van commissarissen van FarmPlus.

Kruijthoff: “In de periode tot de opvolger zijn of haar intrede doet, zullen we samen met Antoon zowel de dagelijkse sturing als de strategische afwegingen blijven managen. Het bouwen aan de nieuwe organisatie van FarmPlus zal dan ook ongewijzigd doorgaan. Verder hopen wij op korte termijn weer een strategische denker te vinden met een groot coöperatief agrarisch hart, die communicatief sterk is, die oog heeft voor de menselijke maat en in staat is onze strategie te vertalen naar beleid en uitvoering.”

Het wervingsproces zal binnenkort starten en wordt uitgevoerd door een executive search bureau.