Ga door naar hoofdcontent
NieuwsBestuursvoorzitter Bas Hidding vertrekt bij Flynth

Bestuursvoorzitter Bas Hidding vertrekt bij Flynth

Woensdag 17 januari 2024

Bas Hidding, voorzitter van de raad van bestuur van Flynth, heeft aangegeven dat hij in september van dit jaar na twee intensieve bestuursperiodes zal terugtreden.

Na acht jaar in deze positie meldt Bas Hidding dat hij een stap terug zal doen en met vertrouwen het stokje gaat overdragen aan een opvolger. De scheidende bestuursvoorzitter kijkt positief terug op de afronding van de integratie van Accon avm en Flynth. Bas Hidding maakte Flynth marktleider voor het mkb.

Bas Hidding trad in 2016 aan als bestuurder bij Flynth. Met veel energie heeft hij samen met collega’s bij Flynth met een breed gedragen strategie en sterke kernwaarden een professionele organisatie met oog op passende kwaliteit neergezet. Hij leidde Flynth in een periode waarin de organisatie is uitgegroeid tot circa 2400 medewerkers, op moderne locaties in heel Nederland, met rond 240 miljoen omzet in 2023. Tijdens zijn bestuursperiode voegde Flynth diverse bedrijven toe aan de organisatie, onder meer Rombou, Full Management Support, Bosch & van Rijn, Astrium en Accon avm.

Bas Hidding zegt over de afgelopen periode: “Ik heb bijzonder mooie jaren meegemaakt bij Flynth. Ik heb leiding mogen geven aan een organisatie die zich vol in transitie bevond. Van een meer lokale speler groeide Flynth uit tot de grootste landelijke aanbieder van advies- en accountancydiensten voor het mkb in Nederland. Ik heb het vaker gezegd en ik herhaal het ook hier: het mkb is een cruciale economische kracht in Nederland. De wens om bij te dragen aan het succes van het mkb is altijd een belangrijke driver voor alle medewerkers en voor mij geweest.

Mijn overtuiging is dat je de (eervolle) functie van voorzitter van de raad van bestuur een bepaalde periode vol energie mag invullen. Daarna is het, ook vanuit good governance, belangrijk dat een nieuwe voorzitter zijn of haar schouders onder een volgende periode zet.  Waar Flynth nu staat, maakt dat ik aan het eind van deze benoemingstermijn in vol vertrouwen de taak ga overdragen.”

RvC van Flynth

Kees van Dijkhuizen, voorzitter van de RvC: “Bas Hidding heeft bij de organisatie de koers uitgezet richting een relevante speler van betekenis in de accountancybranche – en een betrouwbare, onmisbare steun en toeverlaat voor mkb-ondernemers en de publieke sector. Wij respecteren zijn keuze om plaats te maken voor nieuw leiderschap. De gezonde ontwikkeling die Flynth onder zijn bewind heeft doorgemaakt is reden voor de raad van commissarissen om grote waardering uit te spreken voor zijn verdiensten en Hidding zeer te bedanken voor zijn inzet als bestuursvoorzitter van Flynth in de afgelopen jaren.”

Vervolg

Bas Hidding is tot september 2024 aan Flynth verbonden. Tot aan die datum blijft hij actief als voorzitter van de raad van bestuur van Flynth. Dit geeft in de komende periode ruim de tijd om vorm te geven aan zijn opvolging. Te zijner tijd wordt zijn opvolger bekend gemaakt.