Ga door naar hoofdcontent
NieuwsCoop geeft boek uit over geschiedenis verbruikscoöperaties
Van Ons Voor Ons. Boek over 150 jaar verbruikerscoöperatie

Coop geeft boek uit over geschiedenis verbruikscoöperaties

Woensdag 27 maart 2024Afbeelding Coop geeft boek uit over geschiedenis verbruikscoöperaties

Eind 2021 besloten PLUS en Coop te fuseren om zo een nog sterkere marktpositie te realiseren. De oprichting van de nieuwe gecombineerde coöperatie PLUS U.A. was 3 januari 2022 een feit. De keuze om alleen door te gaan met de PLUS formule betekende dat de naam Coop uit het straatbeeld zou verdwijnen. 

De verbruikscoöperatie heeft een belangrijke rol gespeeld in de sociaal-economische geschiedenis. Naar aanleiding van de fusie is het idee ontstaan om een boek uit te geven over de verbruikscoöperatie.

VAN ONS, VOOR ONS, geschreven door Pieter Steenbergen, geeft een nieuwe, boeiende inkijk in de geschiedenis van de consumentencoöperaties in Nederland. Vanaf 1865 zijn ooit ongeveer duizend lokale winkels en bakkerijen gestart als zelfstandige coöperaties. Hieruit is uiteindelijk de coöperatieve supermarktketen Coop Nederland voortgekomen. VAN ONS, VOOR ONS gaat over de veerkracht van deze consumentencoöperaties gedurende meer dan 150 jaar, waarbij het beeldmateriaal hun geschiedenis verder tot leven brengt.

Op de foto: Manager coöperatiezaken Hans Stapel van coöperatie PLUS en auteur Pieter Steenbergen.
Fotograaf Jan Willem Houweling; Inthepicture.