Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDouwe Snel nieuwe financieel directeur PLUS

Douwe Snel nieuwe financieel directeur PLUS

Maandag 6 mei 2024Afbeelding Douwe Snel nieuwe financieel directeur PLUS

De raad van commissarissen benoemt Douwe Snel per 13 mei tot nieuwe financieel directeur van PLUS, tevens lid van de statutaire directie.

Harry Bruijniks, voorzitter raad van commissarissen: “Wij zijn verheugd dat Douwe onze directie komt versterken. Hij heeft veel relevante ervaring in de foodretail. Hij heeft vanuit verschillende functies, waaronder die van CFO, niet alleen ruime ervaring op het gebied van financiën, maar ook op het gebied van ondernemerszaken, vastgoed en ICT. We hebben Douwe leren kennen als een samenwerker en doorpakker. Met zijn komst is het directieteam op volle sterkte.

Douwe heeft een lange staat van dienst op de verschillende vakgebieden die als financieel directeur van PLUS onder zijn verantwoordelijkheid gaan vallen. Hij is zijn loopbaan begonnen op het gebied van corporate finance bij Kempen & Co. Hij is verantwoordelijk geweest voor de financiële zaken bij Asilia Africa, waarna hij bij Jumbo werkzaam was als Manager Business Control en daarna als Directeur Franchise & Real Estate and M&A. Bij de overname van EMTÉ door Coop en Jumbo was hij CFO van de joint venture. De laatste jaren was Douwe CFO bij PlantLab, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor finance, ICT en HR.

De statutaire directie bestaat straks uit Aart van Haren als algemeen directeur, Fred Bosch als directeur Coop & zakelijke ondersteuning en Douwe Snel als financieel directeur.