Ga door naar hoofdcontent
NieuwsOlaf de Boer volgt Marc de Dobbelaere op bij Zevij-Necomij

Olaf de Boer volgt Marc de Dobbelaere op bij Zevij-Necomij

Maandag 8 januari 2024Afbeelding Olaf de Boer volgt Marc de Dobbelaere op bij Zevij-Necomij

Olaf de Boer zal Marc de Dobbelaere opvolgen als algemeen directeur van Zevij-Necomij. Tijdens Zevij-Necomij NXT in juni 2023 gaf Marc de Dobbelaere aan dat hij in 2024 met pensioen zou gaan. De RvC van Zevij-Necomij heeft zijn opvolger gevonden in de persoon van Olaf de Boer, die per 1 februari bij Zevij-Necomij start en medio 2024 de functie van statutair bestuurder van Marc de Dobbelaere zal over nemen.

Olaf de Boer startte na zijn studie Bedrijfskunde aan de Universiteit van Twente in 1996 zijn carrière bij Ahold. Hij heeft daar diverse commerciële rollen vervuld, waaronder Inkoop Manager bij de Europese Inkoop Alliantie AMS Sourcing en bij Gall & Gall. Van 2007- 2014 werkte hij voor Metro Cash & Carry in zowel Nederland als Oekraïne waar hij als lid van de Directie verantwoordelijk was voor Buying & Merchandising. In 2014 werd hij bij  Office Depot verantwoordelijk voor Buying & Merchandising Europa.  Sinds 2018 bekleedde hij deze functie bij Jumbo-Supermarkten en was hij als directielid onder meer verantwoordelijk voor de commerciële strategie, de inkoopstrategie en leveranciersrelaties. Sinds begin 2022 is Olaf algemeen directeur bij EK Sport. EK sport, met onder andere de formule Intersport, is onderdeel van de coöperatieve onderneming EK Servicegroup. 

Met Olaf de Boer haalt Zevij-Necomij een ervaren bestuurder binnen, die ruime nationale en internationale ervaring heeft op het gebied van inkoop binnen zowel de B2C als de B2B wereld. Zijn brede ervaring en affiniteit met digitalisering en duurzaamheid, sluiten goed aan bij de ambities van Zevij-Necomij. De komende jaren gaat Olaf leidinggeven aan de verdere uitbouw en ontwikkeling van Zevij-Necomij, waarbij de focus ligt op groei, digitalisering, duurzaamheid en internationale samenwerking.