Ga door naar hoofdcontent
NieuwsPlantion opent hub in Antwerpen voor Belgische inkopers

Plantion opent hub in Antwerpen voor Belgische inkopers

Maandag 19 februari 2024Afbeelding Plantion opent hub in Antwerpen voor Belgische inkopers

Met een centraal uitgiftepunt aan de rand van Antwerpen komt het Nederlandse inkoopcentrum Plantion Belgische bloemisten en andere groenprofessionals letterlijk tegemoet. Op een 1.000 m2 grote locatie bij Antwerpen kunnen zij hun bij Plantion ingekochte bloemen en planten ophalen, of fijnmazig dezelfde dag laten bezorgen. De hub lost het probleem van dure transportkosten van en naar Nederland op. Voor geïnteresseerden is Plantion op 5 maart met een stand aanwezig op de beurs Florall in Waregem.

Om precies te zijn ligt het centrale uitgiftepunt van Plantion in Wilrijk, aan de rand van Antwerpen richting Brussel. De directe aanleiding om daar een hub te openen, is de kostenstijging van de laatste tijd. Doordat Plantion alle ingekochte producten naar één punt brengt, worden de transportkosten voor Belgische klanten een stuk lager.

Producten snel op transport

Het voordeel voor Belgische bloemisten, tuincentra en retailbedrijven is aanzienlijk. Zij kopen allereerst hun bloemen en planten via een van de diensten van Plantion: fysiek op de klok, bij Plantion Shop & Go of online via webshop, Klok Voorverkoop of Kopen Op Afstand. Direct na het veilen gaan alle producten op transport naar Wilrijk, waar ze dezelfde dag nog kunnen worden opgehaald. Desgewenst bezorgt Plantion de producten vanaf die plek ook nog fijnmazig in de winkel, binnen een straal van 60 kilometer rondom Antwerpen.”

Waarom inkopen bij Plantion?

Bloemen en planten inkopen bij Plantion is voor Belgische groenprofessionals sowieso zeer aantrekkelijk. Ze kopen de producten direct in bij de bron, tegen gunstige prijzen. Daar komt nu als groot voordeel bij dat de transportkosten laag blijven: zij hoeven alleen nog maar naar Wilrijk te rijden om hun producten op te halen. En de producten kunnen van daaruit ook nog in de winkel worden bezorgd.

Eerste positieve reacties

De eerste nieuwe klanten maken al gebruik van de hub en zijn daar tevreden over. Zij zeggen dat Plantion goed aan de weg timmert met vernieuwingen, veel inkoopmogelijkheden en een goede klantenservice. Plantion levert grote inspanningen om het aanbod breed en aantrekkelijk te houden. In die zin is het goed dat de hub ook de aanvoer van bloemen en planten van Belgische telers richting Plantion vergemakkelijkt.

Aanspreekpunt voor België

Met Sim Echelpoels heeft Plantion een commerciële man in huis die de Belgische markt op zijn duimpje kent. Hij is ervan overtuigd dat zaken doen met Plantion voor veel Belgische groenprofessionals interessant is.