Ga door naar hoofdcontent
NieuwsPTC Groep neemt Genco Scheepvaart over

PTC Groep neemt Genco Scheepvaart over

Woensdag 14 februari 2024Afbeelding PTC Groep neemt Genco Scheepvaart over

Woensdag 7 februari jl. hebben Arie van Gent, directeur-eigenaar van Genco Scheepvaart, en het bestuur van de Particuliere Transport Coöperatie b.a., een overname-overeenkomst getekend te Rotterdam. Met deze overname bouwt de PTC Groep met Genco, naast de PTC, HVC en Den Breejen Bevrachtingen, een vierde pijler onder de coöperatie om de positie in de markt te versterken. Beide partijen vullen elkaar aan op de vaargebieden, want waar PTC sterk is in het Noord-Zuid en Binnenlands transport, bedient Genco voornamelijk de Duitse markt.

“Bij een overname van je bedrijf zoek je naar een partij die dicht bij de huidige werkwijze past en je een goed gevoel geeft. De normen en waarden en de werkwijze waar de PTC voor staat, spraken mij dan ook zeer aan!” Zegt directeur/eigenaar Arie van Gent en van Genco Scheepvaart. “Bovendien bijten we elkaar niet, maar zijn we een uitstekende aanvulling op elkaar. PTC sterk op de Noord-Zuid vervoerstrajecten en wij gaan vooral aan Emmerich voorbij.

Henri van Sandijk – penningmeester & woordvoerder bestuur PTC: “Genco Scheepvaart blijft eerst nog zelfstandig vanuit hun kantoor te Zwijndrecht opereren, maar als we deze zomer ook met onze coöperatie naar Zwijndrecht gaan verhuizen, zullen we in het gezamenlijke nieuwe kantoor de werkzaamheden geleidelijk gaan integreren. Ons motto is “Samen sterk!” en we heten de medewerkers en relatieschippers van Genco Scheepvaart dan ook van harte welkom, want alleen samen kunnen we dit tot een succes maken!”

Samen met Genco creëert de PTC-Groep een efficiëntere inzet van de binnenvaart door sterkere dekking op de vervoerscontracten en het bundelen van krachten op het gebied van duurzaamheid.