Ga door naar hoofdcontent
NieuwsRoland Ekkelenkamp nieuwe directeur-bestuurder CBZ

Roland Ekkelenkamp nieuwe directeur-bestuurder CBZ

Donderdag 11 juli 2024Afbeelding Roland Ekkelenkamp nieuwe directeur-bestuurder CBZ

De Raad van Toezicht van CBZ (Coöperatie Boer en Zorg) heeft Roland Ekkelenkamp benoemd tot directeur-bestuurder van CBZ met ingang van 1 oktober 2024. Roland Ekkelenkamp volgt Inge de Vries op die op 31 oktober a.s. met pensioen gaat.

Onder leiding van Inge de Vries heeft CBZ zich ontwikkeld tot een professionele en slagvaardige organisatie. Met meer dan 250 zorgondernemers en ruim 6000 deelnemers (cliënten) in zorg is CBZ in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grotere aanbieders van kleinschalige zorg.

Bob Goeree, voorzitter Raad van Toezicht: “Inge de Vries laat een mooie, stabiele organisatie achter die een unieke positie inneemt. We bedanken haar voor haar tomeloze inzet de afgelopen jaren voor CBZ. Met Roland Ekkelenkamp hebben wij een passend opvolger gevonden. Roland combineert ruime bestuurlijke ervaring met een hart voor de coöperatie. Iemand die zowel uit het hoofd als het hart handelt. Met hem zien wij alle toekomstige uitdagingen met vertrouwen tegemoet.”

Roland Ekkelenkamp over zijn benoeming: “Ik geloof in de combinatie van kleinschalige, betrokken zorg voor deelnemers in hun naaste omgeving én de schaalgrootte van de coöperatie om die dingen te doen waar schaalgrootte belangrijk is. Mijn bestuurlijke ervaring in de ontwikkeling van zorgcoöperaties in de afgelopen 13 jaar, ga ik inzetten om verder te bouwen aan CBZ, samen met alle leden, medewerkers en deelnemers. En met voorvaders als oprichters en bestuursleden van zuivel- en bankcoöperaties zet ik ook persoonlijk een mooie familiegeschiedenis door. Dank aan mijn voorganger Inge de Vries voor het opbouwen van deze betrokken organisatie.”