Ga door naar hoofdcontent
NieuwsSamenwerking Landwinkel en Postuma AGF officieel bekrachtigd

Samenwerking Landwinkel en Postuma AGF officieel bekrachtigd

Donderdag 30 mei 2024Afbeelding Samenwerking Landwinkel en Postuma AGF officieel bekrachtigd

Na een ‘verkeringsperiode’ van ruim anderhalf jaar waarin de beide organisaties elkaar steeds beter leerden kennen, werd gisteren de samenwerking tussen Coöperatie Landwinkel en Postuma AGF officieel bekrachtigd in een ‘trouwakte’. Zo omschreef bestuursvoorzitter Wessel van Olst het proces waarin beide partijen naar elkaar zijn toegegroeid.

Vanaf nu bouwen ze samen aan een toekomst waarin beide partijen kunnen floreren. “We hebben elkaar nodig om van het product een beleving te maken,” aldus Wessel. “Met zijn allen gaan we werken aan groei,” voegde commercieel directeur Jarno Kwakkel van Postuma AGF toe.

Postuma AGF voerde als dienstverlener al de groothandelsactiviteiten voor Landwinkel Coöperatie uit. Vanaf heden heeft Postuma de groothandelsactiviteiten overgenomen en kan zich daar volledig op richten. Landwinkel kan zich volledig richten op de leden en de ontwikkeling van het merk en de formule. Er is hard gewerkt aan het op papier krijgen van de samenwerkingsvorm. Eigenlijk zou er in het najaar van 2023 al een deal zijn, maar tijdens een inspraakronde bleken diverse leden van de Landwinkel Coöperatie nog meer zekerheden te willen inbouwen voor de lange termijn en een gezamenlijke toekomst. “Postuma en de Landwinkel Coöperatie zijn zeer verschillend, maar we vullen elkaar enorm aan en versterken elkaar. In het laatste half jaar hebben we veel energie gestoken in de gedeelde coöperatieve gedachte en een eerlijke, evenwichtige en langdurige samenwerking,” aldus Wessel.

Postuma AGF ziet in Landwinkel een partij met gepassioneerde en goed georganiseerde vers-ondernemers. Jarno: “Jullie zijn de meest professionele partij in de boerderijwinkelmarkt, dat is van grote toegevoegde waarde.” De stip op de horizon is het terugwinnen van marktaandeel van de supermarkten. “Daar gaan we met zijn allen aan werken en ik ben ervan overtuigd dat we die wedstrijd gaan winnen,” zei Jarno, die bijval kreeg van de strijdbare ondernemers in de zaal.