Ga door naar hoofdcontent
NieuwsUnilever, Jumbo, Agrifirm en Ardo bundelen krachten met project voor regeneratieve landbouw in Nederland

Unilever, Jumbo, Agrifirm en Ardo bundelen krachten met project voor regeneratieve landbouw in Nederland

Donderdag 4 juli 2024Afbeelding Unilever, Jumbo, Agrifirm en Ardo bundelen krachten met project voor regeneratieve landbouw in Nederland

Unilever, Jumbo, Agrifirm en Ardo bundelen krachten voor regeneratieve landbouw om onze landbouw en de inkoop van ingrediënten toekomstbestendig te maken, is een transitie naar een duurzamer voedselsysteem nodig. Vandaag de dag staat het kostbaarste bezit van de boeren, de bodem, onder druk.

Wereldwijd gaat het equivalent van één voetbalveld aan grond elke vijf seconden verloren. En met steeds meer wisselende weersomstandigheden moeten boeren kijken hoe ze hun opbrengsten toekomstbestendig kunnen maken door te investeren in de gezondheid van de bodem. Samenwerking met boeren, leveranciers en partners is noodzakelijk om onze landbouwgrond te herstellen en beschermen, in plaats van haar uit te putten.

Daarom slaan we de handen ineen met het starten van regeneratief verbouwde wortelen gericht op regeneratieve landbouw in Nederland. De wortelen komen uiteindelijk terecht in producten van Unilever en de schappen van Jumbo. Denk bijvoorbeeld aan Unox Soep in Zak en verse waspeen bij de winkels van Jumbo.