Ga door naar hoofdcontent
NieuwsVoorgenomen benoeming Lara Yocarini als lid groepsdirectie Rabobank

Voorgenomen benoeming Lara Yocarini als lid groepsdirectie Rabobank

Woensdag 7 februari 2024Afbeelding Voorgenomen benoeming Lara Yocarini als lid groepsdirectie Rabobank

DLL, een internationale aanbieder van financieringsoplossingen voor bedrijfsmiddelen en technologie en volle dochteronderneming van Rabobank, heeft vandaag de voorgenomen benoeming aangekondigd van Lara Yocarini als Chief Executive Officer (CEO) en voorzitter van de Directie van DLL. 

DLL, een internationale aanbieder van financieringsoplossingen voor bedrijfsmiddelen en technologie en volle dochteronderneming van Rabobank, heeft vandaag de voorgenomen benoeming aangekondigd van Lara Yocarini als Chief Executive Officer (CEO) en voorzitter van de Directie van DLL. De voorgenomen benoeming is per 1 mei 2024 en is voor een termijn van vier jaar. Yocarini volgt Carlo van Kemenade op, die per 1 april 2024 toetreedt tot de groepsdirectie van Rabobank als Directeur Retail Nederland.

Lara Yocarini treedt per 1 mei 2024 eveneens toe tot de groepsdirectie van Rabobank en wordt verantwoordelijk voor de groepsbrede vendor finance-activiteiten. Met dit besluit onderstreept Rabobank het strategische belang van haar leasingactiviteiten en de ambitie om de wereldwijd leidende positie in de Vendor Finance markt te verstevigen. DLL blijft als dochter van Rabobank een zelfstandige entiteit. Alle bovengenoemde benoemingen zijn nog onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Lara Yocarini is een ervaren leidinggevende die in Europa, de Verenigde Staten en Afrika ervaring heeft opgedaan in de financiële wereld, de management consultancy en werkte voor non-profitorganisaties. Begin 2020 trad zij toe tot het Wholesale & Rural-bedrijf van Rabobank. Sindsdien speelde zij een belangrijke rol bij het aansturen van de wereldwijde strategische transformatie en de duurzaamheidsagenda. Sinds oktober 2021 geeft ze wereldwijd leiding aan de internationale Rural-organisatie en aan de activiteiten in opkomende markten via Rabo Partnerships.

Yocarini neemt een diversiteit aan ervaring van binnen en buiten Rabobank met zich mee. Ze werkte op verschillende continenten voor organisaties als Natixis CIB, McKinsey & Company en het United Nations Development Program. Haar expertisegebieden omvatten strategieontwikkeling, business development, transformaties en commercial excellence.

Lara Yocarini: “Ik voel me ongelooflijk bevoorrecht om CEO van DLL te worden en toe te mogen treden tot de groepsdirectie van Rabobank. Onder leiding van Carlo en dankzij de fantastische teams, vendor partners en klanten is DLL uitgegroeid tot een van de drie strategische pijlers van Rabobank. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan het volgende hoofdstuk van de groei van DLL en om de positie als toonaangevend wereldwijd vendor finance bedrijf te versterken”.

Namens de raad van commissarissen van Rabobank laat voorzitter Marjan Trompetter weten zeer verheugd te zijn met de benoeming van Lara Yocarini bij DLL. “Met de overstap van Lara Yocarini neemt wederom een bestuurder afkomstig van de Rabobank Groep een leidende positie in. Vanaf haar start bij Rabobank heeft zij bewezen van grote waarde te zijn voor de Groep. Lara is er in geslaagd om snel een breed netwerk op te bouwen, en als leider neemt ze anderen mee in het creëren van gestructureerde oplossingen door het stimuleren van creativiteit, dynamiek en innovatie. Ze heeft het vermogen om te reflecteren en moedigt zichzelf en anderen aan om hun perspectief te verbreden. Deze kwaliteiten maken haar uitermate geschikt om de groepsbrede vendor finance-activiteiten te leiden”.

Stefaan Decraene, voorzitter van de groepsdirectie van Rabobank: “Ik ben ervan overtuigd dat Lara succesvol zal zijn in het leiden van DLL en het naar een volgend hoger niveau tillen van de groepsbrede vendor finance-activiteiten. Lara is een strategisch denker en heeft een groot talent voor het oplossen van complexe problemen. Tegelijkertijd is ze sterk in het bouwen van relaties met een focus op samenwerking. Ze is doelgericht met een passie voor verandering en mensen. Met haar can-do mentaliteit, grote flexibiliteit en oog voor de mensen om haar heen, is ze iemand die teamwork aanmoedigt en resultaat levert”.