Ga door naar hoofdcontent
NieuwsZeeuwind krijgt nieuwe directeur

Zeeuwind krijgt nieuwe directeur

Maandag 8 juli 2024Afbeelding Zeeuwind krijgt nieuwe directeur

Per 1 september begint Willemien de Jong als nieuwe directeur-bestuurder bij Zeeuwind. Zij volgt Teus Baars op, die na negen jaar het stokje overdraagt. Dat heeft de raad van commissarissen van Zeeuwind bekendgemaakt.

Namens de raad van commissarissen (rvc) van Zeeuwind licht voorzitter Wout van den Berg toe: “De rvc is verheugd Willemien de Jong uit ’s-Heer Arendskerke te kunnen aanstellen als nieuwe directeur-bestuurder van Zeeuwind. Willemien is op dit moment werkzaam bij DCMR Milieudienst Rijnmond op het terrein van energietransitie en circulaire economie. Ook heeft zij ervaring als consultant in de financiële sector. Daarvoor was Willemien directeur van haar familiebedrijf in de reisbranche. Deze zomer gaat zij kennismaken met de medewerkers van Zeeuwind en vanaf 1 september zorgt Teus Baars voor een zorgvuldige overdracht tijdens de inwerkperiode.”

De rvc heeft samen met een vertegenwoordiging van het management met potentiële kandidaten gesproken. Wout: “Met een aantal van hen vond een tweede gesprek plaats. Uiteindelijk heeft de rvc voor Willemien gekozen. Willemien beschikt over de goede zakelijke en vooral menselijke eigenschappen om leiding te geven aan de coöperatie Zeeuwind.”

In september kun je via diverse kanalen nader kennismaken met Willemien de Jong. Ook zullen we dan ruim aandacht besteden aan het vertrek van Teus Baars.