Ga door naar hoofdcontent
Hero afbeelding

Onze diensten

Met een breed aanbod van producten en dienstverlening ondersteunt NCR zijn leden bij het ontwikkelen en versterken van hun coöperatie in de praktijk.

NCR begeleidt en coacht bestuurders en toezichthouders van coöperaties op het gebied van de besturing van de coöperatie, ledenstrategie en ledenbetrokkenheid. We organiseren bijeenkomsten voor onze leden, waaronder de jaarlijkse Nationale Coöperatiedag. Ook voor Ledenbetrokkenheidsonderzoek en het opzetten van een coöperatiestrategie kunt u bij NCR terecht.

Advies op maat

Voor specifieke coöperatievraagstukken biedt NCR advies op maat. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de interactie en samenwerking van de verschillende bestuurlijke organen of de begeleiding bij de invoering van een nieuwe bestuurlijke structuur. We begeleiden leden bij interne vraagstukken. Dat varieert van grote trajecten zoals de begeleiding van een herstructurering tot dagsessies waarbij de coöperatiestrategie versterkt wordt of waarbij het functioneren van Bestuur, Raad van Commissarissen en/of Ledenraad centraal staat. Laat ons weten waar we u mee kunnen helpen.

  • Marijke Flamman
    Senior-adviseur NCR
Afbeelding Marijke-Foto-265×265-1554381356

Nieuw: NCR Vertrouwenspersoon

De werknemer die in de arbeidssituatie geconfronteerd wordt met ongewenste omgangsvormen, kan zich wenden tot de vertrouwenspersoon.

Afbeelding voor

Onderzoek ledenbetrokkenheid

Het onderzoek is ontwikkeld op basis van eerder NCR-onderzoek dat is verrijkt met aanvullende studies en wetenschappelijke toetsen.

Afbeelding voor
Afbeelding voor

Spreekuur startende coöperaties

Voor startende coöperaties organiseert NCR iedere maand een inloop spreekuur. U kunt hier alle vragen stellen over uw (op te richten) coöperatie.

Afbeelding voor

Onderzoek en onderwijs

NCR verricht onderzoek of laat onderzoek uitvoeren naar de relevante onderwerpen die in coöperaties spelen. Deze onderwerpen worden veelal vanuit de leden aangedragen.