Ga door naar hoofdcontent
OpleidingenE-learning: Kennismaking met de coöperatie
NCR

E-learning: Kennismaking met de coöperatie

LocatieE-learning
Datum31 december 2024
Afbeelding E-learning: Kennismaking met de coöperatie

Nieuw bij de coöperatie? Of behoefte om je kennis over coöperaties op te frissen? Ga dan aan de slag met de e-learning Kennismaking met de coöperatie en leg hiermee een goede basis voor eventuele verdere verdieping in jouw eigen coöperatie of voor één van onze verdiepingscursussen.

Na het volgen van deze cursus ken je de grondbeginselen van de coöperatieve ondernemingsvorm.

Voor wie?

De e-learning is bedoeld voor (nieuwe) ledenraadsleden, bestuurders, commissarissen, commissieleden, directeuren, managers en medewerkers van coöperaties.

Onderwerpen

 • Coöperatieve uitgangspunten
 • De coöperatieve onderneming in Nederland
 • Besturing van de coöperatie
 • Financiering van de coöperatie
 • Betrekken van leden bij de coöperatie

Doel

Wat is een coöperatie en wat zijn de kenmerken? Welke voordelen geeft een coöperatie, zijn er ook nadelen? Het doorlopen van deze cursus geeft een goede basis van het begrip coöperatie en geeft je inzicht in hoe een coöperatie functioneert. Dit kan je helpen bij je werk binnen, voor of met de coöperatie.

Doorlooptijden en benodigdheden

Het volgen van deze e-learning duurt ongeveer 2 uur en is alleen op een computer te doorlopen. De cursus bevat video’s met geluid.

Voordelen e-learning

 • Flexibiliteit: U kunt leren op het moment dat het u uitkomt. Ook de plaats waar u de e-learning volgt kunt u zelf bepalen. Op de bank of toch liever achter uw bureau aan de slag? Allemaal mogelijk en deze flexibiliteit verhoogt de productiviteit.
 • Eigen tempo: Met een e-learning bepaalt u zelf het tempo waarin u leert. U kunt uw eigen tijdspad bepalen en de training zelf inplannen in uw vaak drukke agenda. U kunt de e-learning onderbreken en op een ander moment weer verder gaan.
 • Tijdbesparing: U hoeft voor uw e-learning niet naar een trainingslocatie te reizen. Hierdoor bespaart u tijd die u aan uw cursus kunt besteden.
 • Kostenbesparing: U maakt geen reiskosten en u heeft geen extra reistijd. Ook zijn er geen locatiekosten die worden doorberekend. U maakt de training op uw computer en heeft geen andere materialen zoals boeken nodig.
 • Voortgang volgen: Bij e-learning is het makkelijker om een goed overzicht te houden op uw voortgang. Het is precies duidelijk wat goed gaat en waar extra aandacht aan besteed moet worden. U sluit de e-learning af met een eindtoets om te bekijken wat u heeft geleerd.
 • Actueel: Het actualiseren van e-learning is veel makkelijker dan het bijwerken van een boek of syllabus. Hierdoor beschikt u over de meest recente theorie en vragen.

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Om u in te kunnen schrijven voor een e-learning heeft u een account op deze website nodig.

Heeft u nog geen account?
Deze kunt u hier aanvragen.
Heeft u al een account?
Klik dan hier om in te loggen. U wordt daarna direct naar deze pagina teruggeleid. U kunt zich vervolgens insschrijven.
Heeft u al een account & bent u al ingeschreven?
Klik dan hier om in te loggen. U wordt daarna direct teruggeleid naar de e-learning.