Ga door naar hoofdcontent
OpleidingenPeergroup Bestuursondersteuners 2025
NCR

Peergroup Bestuursondersteuners 2025

LocatieNationale Coöperatieve Raad, De Poort 40, 3991 DV, Houten, Nederland
Datum25 maart 2025 - 24 juni 2025
Tijd10:00 - 17:00 uur
DeelnemersMin/max: [6]/[12]
PlaatsenVrij/bezet: [12]/[0]
PrijzenLeden € 1.595,-
Afbeelding Peergroup Bestuursondersteuners 2025
DOEL

In de Peergroup Bestuursondersteuners gaat u in drie bijeenkomsten in een informele setting van gedachten wisselen met vakgenoten en externe specialisten om u meer handvatten te bieden in uw rol van Bestuursondersteuner bij een coöperatie. In het najaar organiseren we een intervisiebijeenkomst.

INFORMATIE

Bestuursondersteuners functioneren meestal op de achtergrond, horen en zien veel en kunnen zeer invloedrijk zijn op de processen en het beleid van de coöperatie. In de praktijk werken de meeste bestuursondersteuners redelijk solo en moeten ze zelf het wiel uitvinden. In de Peergroup Bestuurs-ondersteuners brengen we deze professionals bijeen om van elkaar en van experts te leren. Onderlinge uitwisseling, inbreng van eigen casussen, externe sprekers: het zit er allemaal in. De deelnemers aan deze Peergroup treden toe tot de alumnigroep van deze cursus. Hiervoor organiseren we een intervisie- en netwerkbijeenkomst in het najaar, bij voorkeur op locatie van een NCR-lid. De Peergroup wordt begeleid door Stan Steeghs, coöperatie-adviseur bij NCR.

ONDERWERPEN
  • Het ‘ambacht’ van Bestuursondersteuner: hoe speelt u met de driehoek van bestuur, toezicht en zeggenschap?
  • Integriteit in de coöperatie. Wat is de rol van de Bestuursondersteuner en hoe vult u die in?
  • Loyaliteit aan bestuur of bedrijf? Spanning tussen wat de coöperatie vraagt en de wensen van de hiërarchische leidinggevende.
  • Het kennen van uw eigen gedragsvoorkeuren en het ‘lezen’ van de voorkeuren van anderen, en dit effectief in het werk inzetten.
  • Naast deze onderwerpen kent het programma veel ruimte voor andere onderwerpen en inbreng van eigen casussen.
DOELGROEP

De Peergroup Bestuursondersteuners is bedoeld voor iedereen die een coördinerende en adviserende rol heeft bij bestuurlijke organen van een coöperatie. Denk hierbij aan de ledenraad, het bestuur, RvC/RvT, de ledenvergadering, districten, jongerenraden of coöperatiecommissies.

DATA EN TIJD

Dag 1: 25 maart 2025
Dag 2: 15 mei 2025
Dag 3: 24 juni 2025

Alle dagen zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur en inclusief lunch. Dieetwensen kunt u aangeven op het inschrijfformulier. Locatie is NCR in Houten, tenzij tijdens de cursus andere locaties worden afgesproken.

PROGRAMMABLAD

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Bart van Leerdam, coördinator NCR Coöperatie Academie.

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

[NCR] Aanmelden cursus


  • Facturatie